Beatles STREET PARTY Quiz

1. Who is wearing a white suit on the Abbey Road album cover?
A. Ringo Starr
B. John Lennon
C. Paul McCartney
D. George Harrison

2. Complete the Beatles lyric: “Asked a girl what she wanted to be, she said Baby, —-”:
A. “I want to be free”
B. “I wanna be me”
C. “can’t you see”
D. “I’m up in a tree”

3. Which of the following is NOT the title of a Beatles song?
A. “Oh-bla-di, oh-bla-da”
B. “Dig a Pony”
C. “I’m a Loser”
D. “All Around the Town”

4. How long did it take the Beatles to record their first album, “Please Please Me”?
A. 1 day
B. 3 days
C. 9 days
D. 26 days

5. What notable event involved The Beatles song “Across the Universe” in February, 2008?
A. Feb 7th was the opening night musical opera composed by Elton John and Ringo Starr, which was based on the song.
B. It was sung by the Ten Tenors to open the 2008 Grammy Awards in Los Angeles.
C. It was played continuously for 6 hours in the International Space Station, to mark the 20th anniversary of the song’s composition.
D. It was beamed out into space as an interstellar message in the direction of Polaris, 431 light years from Earth.

6. In the song “Lady Madonna”, Friday night arrives without a suitcase, what does Sunday morning do?
A. Never seems like fun
B. Creeps like a nun
C. Fires like a gun
D. Makes her want to run

7. Which song marked the Beatles first use of a sitar (an Indian musical instrument)?
A. Nowhere Man
B. No Reply
C. Norwegian Wood
D. Octopus’ Garden

8. Who is the original Walrus in John Lennon’s composition “I am the Walrus”?
A. The old walrus-headed woman who rules the bottom of the sea, from an Chukchi eskimo myth.
B. The walrus in Rudyard Kipling’s story “The White Seal”, who “has no manners except when he is asleep”.
C. A villain in Lewis Carroll’s poem “The Walrus and the Carpenter”, who eats many oysters.
D. The walrus god Valuki from old Norse legends, who has “tusks painted with the bonedust of his enemies”.

9. The last live performance by the Beatles was in January 1969, but where was it?
A. On the rooftop of Apple headquarters in London.
B. At the ruins of Pompeii in Italy.
C. At Knowsley Park in Liverpool.
D. At Hyde Park in London.

10. Which of the following is NOT the title of a Beatles song?
A. Honey Don’t
B. Wild Honey Pie
C. A Taste of Honey
D. Here Comes Honey

11. In the song “Lucy in the Sky with Diamonds”, where do “rocking horse people eat marshmallow pies”?
A. A bridge by a fountain.
B. On the shore.
C. On a boat on a river.
D. On a train in the station.

12. What was the original title for the White Album?
A. Just the Beatles
B. Here and Everywhere
C. Bungalow Bill’s Raccoons
D. A Doll’s House

13. The girl with kaleidoscope eyes appears in which song?
A. Tomorrow Never Knows.
B. Lucy in the Sky with Diamonds
C. I am the Walrus.
D. Glass Onion.

14. Who of the following performed the title track to “Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band” within days of the album’s release?
A. Eric Clapton
B. Roger Daltrey
C. Jimi Hendrix
D. Syd Barrett

15. In the song “Happiness is a Warm Gun”, the “touch of a velvet hand” is likened to what?
A. A burning flame.
B. A leaf in a hurricane.
C. The tremble of a butterfly.
D. A lizard on a window pane.

16. What was the size of the record crowd to see the Beatles at New York’s Shea Stadium on 15 August 1965?
A. 29,800
B. 41,400
C. 55,600
D. 82,500

17. The famous Beatles’ phrase, “Yeah, Yeah, Yeah”, was sung on several Beatles songs. Which of the following was it not used?
A. She Loves You
B. All You Need Is Love
C. Helter Skelter
D. Can’t Buy Me Love

18. The Beatles’ song “Lucy In The Sky With Diamonds” was mimicked by John Fred and his Playboy Band as what?
A. Judy In Disguise With Glasses
B. Judy In Surprise With Tigers
C. Ruby In Disguise With Tigers
D. Ruby In Surprise With Bibles

19. Which song was recorded by both The Beatles and The Beach Boys?
A. Rock n’ Roll Music by Chuck Berry
B. Rock Around The Clock – Bill Haley and His Comets
C. At The Hop – Danny & The Juniors
D. The Battle Of New Orleans – Johnny Horton

20. The song Yesterday had which working title?
A. All My Troubles.
B. A Place To Hide Away.
C. I Don’t Know Why.
D. Scrambled Eggs.

21. How many pianos were used to create the final note in the song A Day In The Life?
A. 1
B. 2.
C. 3.
D. 4.

———TIE-BREAKER:

The total number of weeks Beatles songs were at the UK no. 1 single spot (Answer 69)

ANSWERS

1. B
2. C
3. D
4. A
5. D
6. B
7. C
8. C
9. A
10. D

11. A
12. D
13. B
14. C
15. D
16. C
17. D
18. A
19. A
20. D
21. C